Yonder Hill Beesstert resep

 

YonderHill Oxtail

Die geheim is om die Beesstert die dag voor jy dit wil voorsit,te maak.

 

 

Bestanddele

2.5kg beesstert (indien jy in die Stellenbosch-omgewing woon, kan ons Bird Street Butcher in Stellenbosch se topkwaliteit beesstert aanbeveel)

500ml Yonder Hill Inanda – geniet die res in ‘n glas…

3 groot rooiuie gekap

2 stingels preie gekerf

3 stingels seldery gekerf

3 groot wortels gekerf

80ml Olyfberg olyfolie

5 pepperkorrels

4 naeltjies

2 lourierblare

8 knipsels vars tiemie

1 koppie meel

1 opgehoopde teelêpel fyn koljander

1 opgehoopde teelêpel fyn gemmer of 1.5cm vars gemmer gerasper

2 blokkies hoenderaftreksel opgelos in 5 koppies water

Sout en peper na smaak

 

Metode

 

  1. Verhit oond tot 180 grade Celsius.
  2. Maak Inanda oop en skink 250ml in wynglas. Geniet!
  3. Braai uie, seldery, preie en wortel in olyfolie tot glasig en skep uit op bord.
  4. Terwyl die groente braai, maak n mengsel van meel en fyn speserye in ‘n plastiese houer met deksel.
  5. Plaas die vleis in die houer, seel dit en skud goed totdat die meelmengsel dit volledig bedek.
  6. Braai die beesstert in olyfolie tot bruin.
  7. Neem ‘n tweede proe Inanda en geniet die dinamiese vermenging van geroosterde koffieboon, donkersjokolade en rooi bessie geure
  8. Skep die groente en vleis afwisselend in ‘n oondkasserolbak.
  9. Voeg die wyn, hoenderaftreksel, speserye en kruie by.
  10. Plaas die bak in voorafverhitte oond teen 180 grade Celcius vir 1 uur.
  11. Verminder die oondhitte na 150 grade Celcius en bak stadig vir ‘n verdere 4-5 uur terwyl jy ontspan en die res van die glas Inanda geniet.
  12. Laat afkoel en skep enige vet af.
  13. Verhit die volgende dag deeglik en voeg pietersielie by.
  14. Bedien saam met rys of polenta.
  15. Bederf gaste met ‘n glas Inanda en verlustig julself in ‘n perfekte paring tussen die diep, rooi bessies aromas en smullekker beesstert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YONDER HILL WINE FARMING CC

Yonder Hill, Route 44, Stellenbosch/Somerset West · P.O. Box 914; Stellenbosch, 7599

TEL (021) 855 1008 · FAX (021) 855 1006 · Email: wines@yonderhill.co.za · www.yonderhill.co.za

Members: F.S. Naudé Trust, The Olive Trust

Reg. No.: 2008/133841/23 · VAT No.: 4530 251 398